Quantcast
Κινέζος πρωθυπουργός: Το λιμάνι του Πειραιά θα συνδέσει την Ασία με την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Κινέζος πρωθυπουργός: Το λιμάνι του Πειραιά θα συνδέσει την Ασία με την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Eιδική αναφορά στη σημασία που έχει το λιμάνι του Πειραιά ,στη σύνδεση  της Κίνας με την Ευρώπη κάνει σε άρθρό του  ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Κορυφής μεταξύ της Κίνας και 16 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE), που διοργανώνεται αύριο και μεθαύριο στο Βελιγράδι .

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ο Κινέζος πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνησή του στη σύνδεση της Κίνας με την Κεντρική Ευρώπη διά της χερσαίας και θαλάσσιας οδού.

Στο άρθρο αυτό, ο Κινέζος πρωθυπουργός το χαρακτηρίζει  βασικό κόμβο στη διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Κίνα. “Με κόμβο το λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα και το σιδηροδρομικό δίκτυο Βελιγραδίου – Βουδαπέστης, η αποκαλούμενη ΄Νότια οδός΄ μπορεί να αποτελέσει τη θαλάσσια και χερσαία, ταχεία γραμμή επικοινωνίας της Κίνας με την Ευρώπη” τόνισε.

Υπογράμμισε δε, ότι η αξιοποίηση αυτής της οδού θα έχει οικονομικά οφέλη για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απ΄ όπου διέρχεται. “Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σε συνεργασία με τις χώρες της περιοχής για να διευκολυνθούν οι μεταφορές, η διακίνηση εμπορευμάτων και η απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών. Η χερσαία και θαλάσσια οδός, όπως και η χερσαία σιδηροδρομική γραμμή μέσω Ρωσίας θα αποτελέσουν το κατάλληλο, αποτελεσματικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης” επισημαίνει στο άρθρο του στο Ταγνιούγκ ο Λι Κετσιάνγκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.