Quantcast
Κινητοποιήσεις αγροτών σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Χαλκιδική - enikonomia.gr
share

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Χαλκιδική

δημοσιεύτηκε:

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες τα Κρήτης και της Πελοποννήσου στην προσπάθειά τους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, για τα μέτρα που προωθούνται. Συγκεκριμένα οι αγρότες στη Λακωνία και στην Αρκαδία έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις για τις 11.00 σήμερα το πρωί έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη καθώς επίσης και στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στο μήνυμά τους οι Πελοποννήσιοι τονίζουν ότι οι φωνές τους θέλουν να φθάσουν μέχρι τις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή οι Κρητικοί έχοντας στο πλευρό τους την Περιφέρεια, τους δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς, συγκεντρώνονται έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Η κινητοποίηση αυτή όπως έχουν κάνει γνωστό έχει «προειδοποιητικό» χαρακτήρα. Εν τω  μεταξύ αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων από το μπλόκο της Κουλούρας θα βρεθεί στην Αθήνα σήμερα, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Παράλληλα, το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των αγροτών έχει εκφράσει η Ένωση Ηρακλείου με  ανακοίνωσή της που αναφέρει τα εξής: «Στο πλαίσιο για τη στήριξη των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα και εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Ένωσης Ηρακλείου Α.Ε. ομόφωνα αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της Ένωσης Ηρακλείου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλο τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κόσμο να συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 29 του μήνα. Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης. Ενωμένοι θα παλέψουμε για τη γη των πατεράδων μας και των παππούδων μας, δεν θα τους αφήσουμε να ρουφήξουν τον ιδρώτα μας γατί το χρωστάμε στα παιδιά και στους προγόνους μας».

Επίσης, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.