Quantcast
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία - Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - enikonomia.gr
share

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12.30 μμ οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το “νέο ΕΣΥ  των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξημένων πληρωμών, της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας”.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αυξήσεις στους μισθούς, την ένταξή τους στα ΒΑΕ αλλά και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενου του κλάδου και άλλων πόλεων της Ελλάδας για τα παραπάνω αιτήματα. Αναλυτικά:

  • Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ στο σαλόνι του νοσοκομείου.
  • Στη Σάμο, στις 12μμ  στην είσοδο του νοσοκομείου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου στη 1μμ.

Υπενθυμίζεται πως τη σφραγίδα της Βουλής με ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας πήρε πρόσφατα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για το νομοσχέδιο αυτό είχε μιλήσει προ ημερών και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Ό,τι εισάγουμε τώρα, απλώς το εισάγουμε πιο δομημένα από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Γιατί και ιδιώτες με μπλοκάκι είχαμε και απογευματινά ιατρεία είχαμε. Απλώς αυτό ίσχυε για τους μισούς γιατρούς και δεν ίσχυε για τους  υπόλοιπους μισούς. Προτείνουμε ένα σύστημα που επιτρέπει τη πρωινή δωρεάν λειτουργία ιατρείων, που  επιτρέπει  τη απογευματινή λειτουργία  με ευνοούμενο τρόπο και αμοιβή με ευνοούμενο τρόπο » είχε επισημάνει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.