Quantcast
Kölner Stadt-Anzeiger: Από το Λεβερκούζεν στην Ελλάδα υπέρ των προσφύγων - enikonomia.gr
share

Kölner Stadt-Anzeiger: Από το Λεβερκούζεν στην Ελλάδα υπέρ των προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

Η ανάδειξη της πρωτοβουλίας ενός Γερμανού φοιτητή από το Λεβερκούζεν, ο οποίος κατόρθωσε να διοργανώσει μία αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες που συνωθούνται στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα ξεχωρίζει σε δημοσίευμα της Kölner Stadt-Anzeiger.

Ειδικότερα η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως o 28χρονος Μάρκους Κούπελ πρόκειται να αναχωρήσει αύριο «αρχικά με πέντε συνοδοιπόρους του σε δύο βαν με τρέιλερ καθοδόν προς τα Βαλκάνια.

Δύο ακόμη βοηθοί θα πετάξουν αργότερα και θα συναντήσουν την ομάδα στη Βιέννη», σημειώνει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι μετά την πρωτεύουσα της Αυστρίας η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω Ουγγαρίας ή Σλοβενίας μέχρι τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, «ο Κούπελ συνέλαβε την ιδέα να κατευθυνθεί με ένα δικό του κομβόι βοήθειας μέσω της βαλκανικής οδού προς την Ελλάδα στη Δρέσδη, την πόλη όπου σπουδάζει. Εκεί είδε τα καταλύματα προσφύγων, όπου συνάντησε απελπιστικές συνθήκες και οργανωτικό χάος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.