Quantcast
Kölner Stadt-Anzeiger: «Καταστροφική» η στασιμότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Kölner Stadt-Anzeiger: «Καταστροφική» η στασιμότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις», τιτλοφορείται εκτενές άρθρο της Kölner Stadt-Anzeiger που αναφέρεται στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την «καταστροφική», όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται αναλυτικά στα οικονομικά δεδομένα και τις εκτιμήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάπτυξη της οικονομίας, μεταξύ άλλων στην αύξηση του αριθμού των ανέργων και την εκτίναξη του χρέους.

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και ειδικά μετά την επιβολή των capital controls, η εφημερίδα σχολιάζει: «Σχεδόν όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Είναι προϋπόθεση για επενδύσεις. Ειδικά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων όμως υπάρχει πρόβλημα. Τα περισσότερα από τα μέτρα (που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση), όπως η μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις, κινούνται ιδεολογικά προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που θέλει να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.