Quantcast
Κομισιόν: Δεν αναμένεται τελικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Δεν αναμένεται τελικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στο Eurogroup να λάβει μια ομόφωνη απόφαση για συμφωνία με την Ελλάδα ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως από την σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκερ δεν θα πρέπει να αναμένεται ένα τελικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Σχοινάς ερωτήθηκε για πληροφορίες που προήλθαν από πηγές της ευρωζώνης και ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα είναι παρόντες στη συνάντηση Τσίπρα – Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ξεκαθάρισε δε πως η πρόσκληση ήταν «προσωπική» και αφορούσε μονον στον κ. Τσίπρα και όχι στον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών . Προσέθεσε δε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο του Eurogroup.

Πρέπει να σημειωθεί πως δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πως η παρουσία του κ. Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω αντιρρήσεων της ελληνικής πλευράς.

Ερωτηθείς για το εάν έχουν υπάρξει δύο κείμενα συμφωνίας, ένα ελληνικό και ένα προερχόμενο από τους θεσμούς ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως η Επιτροπή έχει σκόπιμα επιλέξει να μην σχολιάζει τη διακίνηση εγγράφων. Ως προς τη διαδικασία αποσαφήνισε πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει πρώτα μια συμφωνία στο Brusselsς Group.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει με τον κ. Γιούνκερ πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Σχοινάς δεν θέλησε να σχολιάσει.

Δεχόμενη ερωτήσεις για την Ελλάδα η Επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση των Κρίσεων εκτίμησε πως υπάρχει το έδαφος για να έλθουν σε συμφωνία Ελλάδα και ευρωζώνη.  «Η διαδικασία είναι εν εξελίξει», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε κρίσιμη στιγμή και πρέπει να βρούμε τρόπο να γεφυρώσουμε τις διαφορές».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πως η παρουσία του κ. Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω αντιρρήσεων της ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Σχοινάς ερωτήθηκε για πληροφορίες που προήλθαν από πηγές της ευρωζώνης και ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα είναι παρόντες στη συνάντηση Τσίπρα – Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ξεκαθάρισε δε πως η πρόσκληση ήταν «προσωπική». Προσέθεσε δε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο του Eurogroup.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.