Quantcast
Κομισιόν: Γιούνκερ - Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Γιούνκερ – Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή

δημοσιεύτηκε:

Να παραμείνουν σε επαφή, συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν, Τσίπρας και Γιούνκερ, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας», είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ρωτήθηκε για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει. «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών», είπε.

Τέλος, κληθείς εκ νέου να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι η συμμετοχή στην ευρωζώνη μη αναστρέψιμη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Εμείς δεν προβλέπουμε ότι το ρολόι θα σταματήσει να χτυπά για την Ελλάδα, αλλά ο χρόνος περνά, είπε σχηματικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Στην επιβεβαίωση ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προχώρησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην συνέχεια.

Όπως ανέφερε, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του στον κ. Γιούνκερ για τις προσπάθειά που καταβάλει για να επιτευχθεί συμφωνία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.