Quantcast
Κομισιόν: Κοντά στην αποδέσμευση 30 εκ. προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Κοντά στην αποδέσμευση 30 εκ. προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Κοντά στην αποδέσμευση βοήθειας 30 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου, Νατάσα Μπερτρό.

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή τελεί εν αναμονή της απάντησης των ελληνικών Αρχών, σχετικά με τη σύσταση της ρυθμιστικής Αρχής που θα διαχειριστεί τα χρήματα. Αμέσως μετά θα αποδεσμευθεί το πρώτο κομμάτι βοήθειας, ύψους 30 εκ.

Εξάλλου, η κ. Μπερτρό υπενθύμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει δύο «κομβικά σημεία» (hotspots) ένα στη Σικελία της Ιταλίας και ένα στον Πειραιά. Σε αυτά τα σημεία πρόκειται να μεταβεί προσωπικό από τη Europol, τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΥΥΑ), προκειμένου να βοηθήσουν τις Αρχές να διεξάγουν γρήγορα δράσεις εντοπισμού, καταγραφής και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων εισερχόμενων μεταναστών.

Συνεχίζοντας, η Ευρωπαία επίτροπος παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των 40.000 μεταναστών που η Επιτροπή πρότεινε να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέσα σε έναν χρόνο, είναι πολύ μικρός σε σχέση με το αυξανόμενο κύμα μεταναστών που δέχονται καθημερινά αυτές οι χώρες.

«Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε ένα κομμάτι από το βάρος που δέχονται αυτές οι χώρες», σημείωσε η κα  Μπερτρό, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ένα «μικρό βήμα» που δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του προβλήματος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.