Quantcast
Κομισιόν: Όχι στη Βρετανία για περιορισμό στις κοινωνικές παροχές εργαζομένων από την ΕΕ - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Όχι στη Βρετανία για περιορισμό στις κοινωνικές παροχές εργαζομένων από την ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Τα κράτη μέλη απέρριψαν κατηγορηματικά τις βρετανικές απαιτήσεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ στις κοινωνικές παροχές όταν εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι αυτό θα συνιστούσε διάκριση.

Μετά από μια εβδομάδα συναντήσεων μεταξύ των βοηθών του Ντόναλντ Τουσκ και απεσταλμένων από άλλα κράτη μέλη που ολοκληρώνονται σήμερα (23 Νοεμβρίου), τα άτομα που εμπλέκονται είπαν ότι πολλοί αντιτάχθηκαν στις απαιτήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στην επιστολή του προς τον Τουσκ πριν από δύο εβδομάδες.

Οι ηγέτες της ΕΕ όχι μόνο είναι σχεδόν απίθανο να βρουν μια συμφωνία τον επόμενο μήνα με τη Βρετανία για τις απαιτήσεις της για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, αλλά ούτε καν να γεφυρώσουν τις διαφορές σε μια μίνι σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα, είπαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες.

Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί την επαδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ και εν συνεχεία την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος μέχρι το 2017 για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

Μια πρόταση που πολλοί ηγέτες της ΕΕ απορρίπτουν είναι οι πολίτες της ΕΕ να περιμένουν 4 χρόνια μέχρι να λάβουν παροχές στην εργασία, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις και στήριξη των παιδιών που ζουν στο εξωτερικό. Αξιωματούχοι και διπλωμάτες είπαν ότι οι διακρίσεις μεταξύ των πολιτών της ΕΕ για λόγους εθνικής ταυτότητας, συνιστούν καθαρή παραβίαση της Συνθήκης της ΕΕ.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη», παραδέχτηκε αξιωματούχος την περασμένη εβδομάδα.

EurActiv με Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.