Quantcast
Κομισιόν: Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα

δημοσιεύτηκε:

Διφορούμενα μηνύματα λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπου χώρες της Κεντρικής Ευρώπης ετοιμάζονται να θέσουν ζήτημα απομόνωσης της Ελλάδας απ’ τη συνθήκη του Σένγκεν, στέλνει η Κομισιόν.

Ερωτηθείσα σχετικά για την Σύνοδο της αποκαλούμενης ομάδας χωρών του Βίσενγκραντ, (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία) και την απόφαση τους να ενισχύσουν με προσωπικό αλλά και Κεφάλαια τις υπηρεσίες μεθοριακών ελέγχων της Βουλγαρίας και των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως «η Κομισιόν καλωσορίζει τη βοήθεια που παρέχουν χώρες μέλη της ΕΕ στα Σκόπια και τη Βουλγαρία για τον έλεγχο της μεταναστευτικής και προσφυγικής ροής».

Με τους δημοσιογράφους να επιμένουν ότι τα μηνύματα το τελευταίο διάστημα δείχνουν προσπάθεια απομονωτισμού της χώρας μας ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς έσπευσε να δηλώσει ότι δεν κατανοεί γιατί δημιουργείται αυτή η εντύπωση. «Θεωρούμε ότι το να κλείσουμε τα σύνορα δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Η διαχείριση της ροής είναι η απάντηση», σημείωσε σχετικά ο κ. Σχοινάς

Όπως σημείωσε «στην Ελλάδα γίνεται το τελευταίο διάστημα σημαντική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε αυτή η δυναμική να συνεχιστεί».

Υπογράμμισε δε πως «η απάντηση στο προσφυγικό θα δοθεί μαζί με την Ελλάδα και όχι κατά της Ελλάδας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.