Quantcast
Κοντονής: Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί είτε όχι - enikonomia.gr
share

Κοντονής: Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί είτε όχι

δημοσιεύτηκε:

“Η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας που πραγματοποίησε σήμερα συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Γιαννακάκη.

Αρχικά ο κ. Κοντονής και η κα Γιαννακάκη συναντήθηκαν επί 45 λεπτά με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τους εξέθεσε τα προβλήματα του δικαστηρίου, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακολούθησε, επί δύο και πλέον ώρες, συνάντηση του υπουργού και της γενικής γραμματέως με όλους τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, κατά την οποία επίσης έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα του δικαστηρίου, προτάσεις για τη βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης και αντηλλάγησαν απόψεις.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο ο κ. Κοντονής σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε:

«Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.