Quantcast
Κοντονής στον Realfm 97,8: Η υπόθεση Novartis είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο από εκείνο της Siemens - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm 97,8: Η υπόθεση Novartis είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο από εκείνο της Siemens

δημοσιεύτηκε:

“Το σκάνδαλο του φαρμάκου δεν είναι κάτι που αφορά μόνο πολιτικά πρόσωπα, είναι κάτι που αφορά κυρίως μη πολιτικά πρόσωπα διότι από ότι αναφέρεται και εγώ βλέπω στη δημοσιότητα είναι χιλιάδες οι εμπλεκόμενοι”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Επομένως, αυτό θα πρέπει η Δικαιοσύνη να το διερευνήσει, ποιοι είχαν ευθύνες, ποιοι έκαναν αυτές τις δουλειές που εκτόξευσαν τη φαρμακευτική δαπάνη από το 2000 μέχρι το 2010 σε ένα δυσθεώρητο ποσό χρημάτων, σαν να σήμαινε ότι μέσα σε 10 χρόνια αρρώσταινε επιπλέον το 60% του πληθυσμού. Η Δικαιοσύνη διερευνά πώς γινόταν αυτή η κοστολόγηση των φαρμάκων και επόμενο είναι κάπου να ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι όλο το κακό και όλος ο καβγάς γίνεται διότι εδώ έχουμε έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος όχι μόνο είναι σκανδαλώδης για το σύντομο της παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και για κάτι άλλο, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός όταν βρεθεί μπροστά στην έρευνα του σε πολιτικά πρόσωπα, την σταματά βιαίως και στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή. Ενώ το σωστό θα ήταν να συνεχίσει την έρευνα, να δει εάν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και εάν δει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο τότε να τη στείλει στη Βουλή. Εδώ έρχεται η δικογραφία στη Βουλή και βρέθηκαν και άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν καμία ευθύνη. Και το κραυγαλέο της υπόθεσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στις ενέργειες της Δικαιοσύνης είναι ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ακόμη και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Πικραμένος. Είναι ο άνθρωπος πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ;”

Ερωτηθείς εάν επιμένει σε παλαιότερη δήλωσή του ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Siemens ο κ. Κοντονής απάντησε: “Βεβαίως, και το είχα πει όταν τo βράδυ εκείνης της ημέρας που είχα δώσει την παραγγελία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση. Έτσι ξεκίνησε η υπόθεση Novartis βλέποντας τι συμβαίνει και στην Ελλάδα αλλά και τι συμβαίνει και στο εξωτερικό”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.