Quantcast
Κορονοϊός: "Μπλόκο" στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: “Μπλόκο” στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν οι κανόνες στα επισκεπτήρια των νοσοκομείων καθώς μόνο σε σε ειδικές περιπτώσεις θα επιτρέπεται η είσοδος συνοδών ασθενών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN τέτοιοι περιορισμοί εφαρμόζονται από τη Τρίτη, 9 Νοεμβρίου στο Λαϊκό Νοσοκομείο λόγω της διασποράς του ιού.
Η διοίκηση του νοσοκομείου λοιπόν έχει περιορίσει άρδην τα επισκεπτήρια των συνοδών στους ασθενείς. Πλέον οι συνοδοί επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα όταν οι ασθενείς παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα έπειτα από κάποιο χειρουργείο και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή όταν οι ασθενείς είναι τελικού σταδίου ή ανοϊκοί.

Σε διαφορετική περίπτωση οι ασθενείς νοσηλευόμενοι θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό.
Αντίστοιχες οδηγίες έχουν δοθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας από τις κοινοτικές υπηρεσίες.
Όπου δηλαδή υπάρχει διασπορά ιού μέσα σε ένα νοσοκομείο θα πρέπει να αυστηροποιούνται ακόμη περισσότερο οι κανόνες για τα επισκεπτήρια και ουσιαστικά να απαγορεύονται οι επισκέψεις.


Νοσοκομεία: Τι προβλέπει η τελευταία ΚΥΑ για τα επισκεπτήρια

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ για τα νέα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται τα εξής για τα επισκεπτήρια των νοσοκομείων:

– Επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή στην καλύτερη περίπτωση.

-Θα πρέπει να είναι ο ίδιος συνοδός σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ασθενούς.

– Το κάθε νοσοκομείο δικαιούται με βάση την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται μέσα στην περιοχή του ή μέσα σε αυτό να αυστηροποιεί περαιτέρω τους κανόνες για τις επισκέψεις των συνοδών στα νοσοκομεία, δηλαδή τα επισκεπτήρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.