Quantcast
Κορονοϊός: “Μπλόκο” στους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: “Μπλόκο” στους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Νέα περιοριστικά μέτρα, που αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά το “μαύρο” ρεκόρ με 6.700 νέα κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε αυξητική τάση και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

“Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο”, είπε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι πάνω από το 85% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι θα επεκταθεί η καμπάνια για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Κορονοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Ως εκ τούτου, από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους με δικό τους κόστος.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ο Θάνος Πλεύρης απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ενημέρωσε επίσης, ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.