Quantcast
Κορονοϊός: "Κόκκινος συναγερμός" για τη Θεσσαλονίκη - Έρχονται νέα μέτρα - Τι δήλωσε ο Ζέρβας στο enikos.gr - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: “Κόκκινος συναγερμός” για τη Θεσσαλονίκη – Έρχονται νέα μέτρα – Τι δήλωσε ο Ζέρβας στο enikos.gr

δημοσιεύτηκε:

Στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει “κόκκινος συναγερμός”. Η περιοχή “βράζει” λόγω του κορονοϊού. Τα κρούσματα είναι αυξημένα ενώ δοκιμάζονται οι αντοχές των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας. Τα πιο αυστηρά μέτρα θεωρούνται από πολλούς μονόδρομος. Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 κρούσματα και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα. Η αυξητική αυτή τάση σε συνδυασμό με το ότι οι αντοχές των νοσοκομείων και των ΜΕΘ έχουν φτάσει στα… όριά τους, είχαν ως αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 43 νέες ΜΕΘ – COVID σε μια σειρά νοσοκομείων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα περιστατικά που δέχονται.
Στη Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όμως η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα είναι τόσο δύσκολη που δεν φαίνεται να υπάρχει το περιθώριο αναμονής των δύο εβδομάδων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι “είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη». Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων».

Ζέρβας: Ζήτησα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” και επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί τη λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω στις 8 ή 9 το βράδυ, λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και των γραφείων”.
Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι ένα καθολικό lockdown για την περιοχή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι “δεν μπορώ να είμαι προφήτης, όμως, μπορώ να πω ότι χειρότερο από ένα lockdown, είναι ένα καθυστερημένο lockdown”. Σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία και την ανησυχία των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, ο κ. Ζέρβας απάντησε ότι “χάθηκε η περίοδος της άνοιξης, χάθηκαν 350 εκατ. ευρώ από την οικονομία της πόλης το καλοκαίρι, χάθηκαν 50 εκατ. ευρώ από την ΔΕΘ, το στοίχημα τώρα είναι να μην χαθούν και τα Χριστούγεννα”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκαν γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση και είπε ότι “πρέπει να εξειδικευθούν και να εφαρμοστούν άμεσα γιατί επιχειρήσεις κλείνουν και η οικονομία αντιμετωπίζει πρόβλημα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.