Quantcast
Κορονοϊός: Ορόσημο ο Μάρτιος για τη σταδιακή άρση των μέτρων - Τι είπε η Ζωή Ράπτη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Ορόσημο ο Μάρτιος για τη σταδιακή άρση των μέτρων – Τι είπε η Ζωή Ράπτη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα γίνει σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό μέσα στον Μάρτιο εξέφρασε η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε η κα Ράπτη, “το ορόσημο είναι ο Μάρτιος. Νομίζω το ορόσημο είναι τα νούμερα τα οποία θα δούμε έως και το τέλος Φεβρουαρίου και στα κρούσματα και στα νοσοκομεία μας”.
“Εγώ θα έλεγα ότι σταδιακή άρση θα είναι να έχουμε περισσότερους φιλάθλους να παρακολουθούν στα γήπεδα τους αγώνες. Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε με διαφορετικό τρόπο και στα κέντρα διασκέδασης. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι και βεβαίως είναι συναρτώμενα με τις εισαγωγές και στα νοσοκομεία και βεβαίως με τον αριθμό των κρουσμάτων”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι υπάρχει πολύ σκεπτικισμός από την άλλη πλευρά για το θέμα της άρσης των μέτρων δηλαδή εάν θα θα πρέπει να αρθούν τα μέτρα ή εάν κάτι τέτοιο είναι πρόωρο να γίνει. Τα σταθερά βήματα για την άρση των μέτρων έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εκτίμησε.

Καρναβάλια: Θα γίνουν φέτος

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα γίνουν φέτος καρναβάλια. “Αυτό θα το πει η Επιτροπή… δεν έχει έρθει ακόμα στο τραπέζι”, απάντησε ωστόσο εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να γίνει κάποια παρέμβαση σε ένα καρναβάλι εάν δεν φοράει κάποιος μάσκα καθώς θα υπάρχει ιδιαίτερος συνωστισμός και συνεπώς οι πολίτες θα τεθούν σε κίνδυνο. Η ίδια εξήγησε ότι γι’ αυτόν λόγο κατά την γνώμη της μια τέτοια εκδήλωση δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Για το Πάσχα

Όσον αφορά στο πώς θα γίνει φέτος το Πάσχα εκτίμησε ότι αυτό είναι μακριά ακόμα για να πει κάτι.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.