Quantcast
Κορονοϊός: «Πέφτουν» οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: «Πέφτουν» οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

δημοσιεύτηκε:

Τέλος μπαίνει από σήμερα στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Στην τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αρθεί το μέτρο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση με εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου.

Η έστω και αργή, αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας οδήγησε τους ειδικούς στην εν λόγω απόφαση.

Ωστόσο, παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός, καθώς και για άτομα με υψηλούς παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστους.

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν πληροφορίες ότι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα καταργηθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλ. από τις 8 Μαρτίου.

Και αυτό επειδή ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι θα βγει πολύς περισσότερος κόσμος έξω λόγω του τριημέρου, με αποτέλεσμα να φοβούνται για τις συνθήκες συνωστισμού που μπορεί να δημιουργηθούν και οι οποίες ευνοούν τη μετάδοση και τη διασπορά του κορονοϊού.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους καθώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η χώρα μας δεν βρίσκεται ακόμα στο σημείο εκείνο ώστε να τις πετάξει εντελώς.

Σημειώνεται ότι σε νέες συστάσεις του CDC μέσα στην εβδομάδα, σημειώνεται ότι 70% των Αμερικανών μπορούν πλέον να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.