Quantcast
Κορονοϊός: Στους πέντε οι νεκροί - 35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Στους πέντε οι νεκροί – 35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά

δημοσιεύτηκε:

Άλλος ένας συνάνθρωπός μας -που είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα- έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε πέντε, όπως ανακοίνωσε οΣωτήρης Τσιόδρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 68 έτη, είπε. Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει στα 387, καθώς διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Όπως ειπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από αυτά τα κρούσματα, τα 60 είναι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη και όλοι τους έπασχαν από σοβαρές υποκείμενες νόσους. Όλοι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν άνδρες, είπε ο κ. Τσιόδρας. Όπως είπε, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.Επιπρόσθετα 14 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διασπορά του ιού συνεχίζεται, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, και είπε πως διεθνώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 190.000, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 7.500.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας. Σχετικά με το εργαστηριακό τεστ, είπε πως ο έλεγχος γίνεται με επιδημιολογικά κριτήρια για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και δεν έχει γενικευτεί. Η στρατηγική μας παραμένει ο περιορισμός κατ’ οίκον των ελαφρών περιπτώσεων με την κατά το δυνατόν μηδενική επαφή με άλλους και ταυτόχρονη επικοινωνία με τον γιατρό τους και αποφυγή του εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος μπορεί να είναι αρνητικός κατά την περίοδο επώασης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.