Quantcast
Κορονοϊός: Θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους για όλους; - Η απάντηση Πλεύρη - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους για όλους; – Η απάντηση Πλεύρη

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα καταστεί το επόμενο διάστημα υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης .

‘Οπως είπε, ‘η μάσκα αυτή τη στιγμή για να μην γίνονται παρερμηνείες είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους συνολικά και στους ανοιχτούς χώρους. Η χρήση μάσκας είναι πάλι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός. Άρα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται το σκέλος της μάσκας συνολικά. Δηλαδή η μάσκα είναι υποχρέωση, δεν είναι ότι δεν είναι υποχρέωση “.

Ξεκαθάρισε ότι στους κλειστούς χώρους η χρήση της μάσκας είναι αναγκαία για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες, ωστόσο είναι υποχρεωτική η χρήση της στους ανοιχτούς όπου χρειάζεται. Kαι συνέχισε λέγοντας ότι όταν τρέχει κάποιος μόνος του δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα. Η χρήση της είναι αναγκαία εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός.
“Θα πρέπει ενδεχομένως να υπάρχει μια καλύτερη αποκωδικοποίηση ότι αυτό ισχύει. Δηλαδή η μάσκα παραμένει να είναι υποχρεωτική .Δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Αρα κοινώς είναι να εφαρμόζεται το μέτρο το συγκεκριμένο και όχι ότι χρειάζεται να επιβληθεί κάτι παραπάνω” τόνισε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.