Quantcast
Κοτζιάς: Ανάγκη για plan B στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς: Ανάγκη για plan B στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να εκπονηθεί ένα Plan B το οποίο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών δεν πάει καλάυπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

Όπως μεταδίδoυν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Associated Press και Bloomberg, ο Νίκος Κοτζιάς διευκρίνισε ότι προς το παρόν η Τουρκία εφαρμόζει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε και ότι έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στις προσφυγικές ροές προς Ελλάδα.

Σημείωσε, όμως, ότι αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά στην περαιτέρω εφαρμογή της συμφωνίας και συνεπώς προκύπτει η ανάγκη για την εκπόνηση ενός σχεδίου Β το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή όταν και εφόσον χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Nikola Poposki σημείωσε ότι ακτιβιστές, ΜΚΟ και διακινητές «συνεργάζονται καλύτερα και με ευκολότερο τρόπο μεταξύ τους στα σύνορα συγκριτικά με τις θεσμικές οργανώσεις πολλών κρατών» αποφεύγοντας να κάνει ρητή αναφορά στα όσα συνέβησαν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα όταν πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν τη συνοριακή γραμμή και οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας απάντησαν με βίαιο τρόπο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.