Quantcast
Κοτζιάς: Δεν είμαι οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς: Δεν είμαι οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων

δημοσιεύτηκε:

“Είμαστε μια κυβέρνηση και είμαι ένας υπουργός Εξωτερικών που θέλουμε λύσεις”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε επιστημονική ημερίδα για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας, που διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών.

“Οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων δεν είναι στην δικιά μου αντίληψη», πρόσθεσε.

«Η συμφωνία είναι ένας ειρηνικός συμβιβασμός αποτέλεσμα μιας κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν θεωρεί “επιστημονικά έντιμο το να εμφανίζεται ότι υπάρχει μία ασυνέχεια στην ελληνική πολιτική και την συμφωνία που έκανε η σημερινή κυβέρνηση” αντιμέτωπη μάλιστα με τα τετελεσμένα με τα οποία βρέθηκε.

Διαμαρτυρήθηκε ότι «καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να μειωθεί το εύρος και το βάθος των κερδών σε αυτή την προσπάθεια”, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και ανέπτυξε τα βασικά οφέλη αυτής για τη χώρα μας επισημαίνοντας ότι “κάναμε μία συμφωνία που να έχουν κέρδη και οι δύο πλευρές μέσα από ένα συμβιβασμό». «Χωρίς συμβιβασμό δεν υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες».

Αναφερόμενος σε αυτά που πήρε η χώρα, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της αλλαγής του ονόματος της γειτονικής χώρας, όνομα γενικής ισχύος και για διακρατικές και για διεθνείς σχέσεις, αλλά και ότι με τη συμφωνία εξαφανίστηκε το κύριο ζήτημα του αλυτρωτισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.