Quantcast
Κουμουτσάκος: Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος: Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών

δημοσιεύτηκε:

Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, τονίζοντας ότι προέχει να υπάρξει «μια νέα νομοθετική βάση και αμέσως μετά να δούμε τα πρόσωπα, που θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».

«Προηγούνται οι θεσμοί και η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΙ ενώ σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα έκανε λόγο για «τερτίπι» που δεν έχει «ούτε την απαραίτητη ουσία, ούτε ειδικό βάρος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη δική της πρόταση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων. «Θα το δούμε στην πορεία της ημέρας. Ούτε το αποκλείω ούτε το επιβεβαιώνω», ανέφερε.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ν.Δ. θα καταθέσει τη δική της πρόταση νόμου που θα τηρεί «όλη τη βασική λογική του Συντάγματος» και στην οποία, όπως είπε, «ο θεμελιώδης ρόλος του ΕΣΡ θα είναι απόλυτα εδραιωμένος». Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση της Ν.Δ. θα προβλέπει «πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος» ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των καναλιών είπε ότι θα είναι «όσα επιτρέπει το φάσμα και η αγορά».

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί η υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών να είναι ένα προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», ενώ εκτίμησε ότι «τίποτε εν θα αλλάξει με έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό». «Δεν χρειάζεται ανασχηματισμός κυβέρνησης, αλλά ανασχηματισμός Πρωθυπουργού», τόνισε.

Σημείωσε τέλος ότι υπάρχει «μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ολοκληρωτικής νοοτροπίας που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία» και, όπως είπε, «όλες αυτές τις ανησυχίες θα τις μεταφέρει ο κ. Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», στη συνάντηση που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.