Quantcast
Κουντουρά: Στόχος ο βιώσιμος τουρισμός - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Στόχος ο βιώσιμος τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Την έναρξη των εργασιών της 100ης Συνόδου της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ θα κηρύξει σήμερα το απόγευμα η προεδρεύουσα Ελληνίδα υπουργός Έλενα Κουντουρά.

Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου συνάντηση υπουργών και άλλων παραγόντων του τουριστικού τομέα, με θέμα την αναζήτηση των πολιτικών που εξασφαλίζουν «μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στον τουρισμό».

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η κα Κουντουρά θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες με σύντομη παρέμβασή της. Στη συνέχεια, θα πάρουν το λόγο, ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, η Αμερικανίδα αρμόδια για θέματα τουρισμού Μαριάν Φερενς και ο Ισπανός υπουργός Αλβάρο Ναντάλ Βελντα.

Θα ακολουθήσει η επίσημη φωτογράφηση του συνόλου των συμμετεχόντων στα σκαλοπάτια του κτιρίου.

Το απόγευμα και έως τις 19:00 ώρα Ελλάδας, τις εργασίες θα συντονίσει ο Έλληνας γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

« Η προώθηση μιας ολοκληρωμένης κυβερνητικής προσέγγισης στον τομέα του τουρισμού» θα είναι το θέμα των συζητήσεων.

Το επόμενο δίωρο και έως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας), θα γίνει η επίσημη υποδοχή, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με ελληνικά εδέσματα.

Την Τρίτη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις εννέα το πρωί με βασικό θέμα την «ανάλυση των βασικών τάσεων για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του τουρισμού».

Το μεσημεριανό γεύμα θα δοθεί από τον Οργανισμό τουρισμού της Ιαπωνίας.

Το απόγευμα της Τρίτης οι συζητήσεις θα στραφούν γύρω από το θέμα των επενδύσεων στον τουρισμό.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την έγκριση των πολιτικών συμπερασμάτων, τα οποία θα παρουσιάσει η κα Κουντουρά γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κουντουρά, «τα συμπεράσματα δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές, για να μπορέσει κάθε χώρα να κάνει τις δικές της πολιτικές, με στόχο πάντα τις ισορροπίες και τον βιώσιμο τουρισμό».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.