Quantcast
Κουτεντάκης στον Realfm: Σε κάποια δικά μας σενάρια υπάρχει η ύφεση 10% - enikonomia.gr
share

Κουτεντάκης στον Realfm: Σε κάποια δικά μας σενάρια υπάρχει η ύφεση 10%

δημοσιεύτηκε:

«Προσπαθήσαμε με την έκθεση να δώσουμε κάποιες προβλέψεις και μία αποτίμηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι προφανές ότι τα μέτρα προστασίας για την πανδημία έχουν πολλές οικονομικές συνέπειες και αυτό αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την οικονομία», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Για την εκτίμηση του ΔΝΤ που προβλέπει ύφεση 10%, ο κ. Κουτεντάκης επισήμανε ότι«σε κάποια δικά μας σενάρια υπάρχει η ύφεση 10%. Υπάρχει σε κάποια σενάρια χωρίς να ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα και στο σενάριο ακόμη και με τα δημοσιονομικά μέτρα αν υποθέσουμε ότι θα υπάρχει αργή επαναφορά των μεγεθών. Δηλαδή, η αρχική διαταραχή θα διαρκέσει για ένα διάστημα μέχρι να επανέλθουν στα κανονικά τους επίπεδα».
«Ο πιο σύνθετος ρόλος έχει να κάνει με την επόμενη μέρα. Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να συγκρατηθεί η ένταση της ύφεσης και να διασφαλιστεί ότι η επαναφορά της οικονομίας θα γίνει σχετικά γρήγορα. Το τελευταίο κομμάτι είναι αυτό που θα δεχθεί πιο μεγάλες παρεμβάσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα και οι οποίες θα επιδεινώσουν και τη δημοσιονομική κατάσταση», πρόσθεσε.
«Το σημαντικό είναι σε πιο βαθμό η Ευρώπη θα δείξει αποφασιστικότητα σε αυτή την κρίση όσον αφορά την έκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η στάση της Ευρώπης μέχρι τώρα είναι επιφυλακτική. Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση όλων αυτών των δαπανών που πρέπει να γίνουν και η επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία να γίνει με σταδιακό τρόπο», κατέληξε ο κ. Κουτεντάκης.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.