Quantcast
Κουβέλης: Νέος διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Κέρκυρας - Διαπόντιων Νήσων - enikonomia.gr
share

Κουβέλης: Νέος διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Κέρκυρας – Διαπόντιων Νήσων

δημοσιεύτηκε:

Τον νέο διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας- Διαποντίων Νήσων με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ανακοίνωσε από την Ερείκουσσα που επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Ο υπουργός που θα επισκεφθεί σήμερα και τα τρία Διαπόντια Νησιά επισήμανε ότι μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ξεκινά νέος διαγωνισμός δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρας-Ερείκουσσας, Μαθρακίου και Οθωνών με τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως.

Το πλοίο πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 50 επιβατών τον χειμώνα, ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 μέτρα, ενώ θα επιδοτείται για κάθε δρομολόγιο με 5.100 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός στην εκτέλεσή του από τον πρώτο μήνα του 2019, ενώ το παρόν τρίμηνο ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια θα εκτελούνται με το επιβατηγό πλοίο «Πήγασος».

«Τα Διαπόντια Νησιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Αλλά για να αποκτήσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουν χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στα Διαπόντια Νησιά που αποτελούν και το βορειοδυτικότερο σημείο της Ελλάδος».

Ο υπουργός θα συνεχίσει την επίσκεψή του στους Οθωνούς και Μαθράκι, ενώ το απόγευμα θα επιστρέψει στην Κέρκυρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.