Quantcast
Κουβέλης στο Realfm 97,8: Η αντιπολίτευση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο- Υποτιμά και διαστρεβλώνει τα πάντα - enikonomia.gr
share

Κουβέλης στο Realfm 97,8: Η αντιπολίτευση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο- Υποτιμά και διαστρεβλώνει τα πάντα

δημοσιεύτηκε:

“Εξακολουθώ να μην έχω στοιχεία”, τόνισε στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος σε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα περί ομηρίας που είχε αναφέρει ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και συμπλήρωσε: “Προφανώς αυτά που είπε ήταν για να περιγράψουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας”.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη ότι ο Ερντογάν, χρησιμοποιούσε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως πολιτικό χαρτί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Είναι σαφές ότι τα όσα ευχάριστα έγιναν, έγιναν μέσα σε συγκεκριμένο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον και όχι σε στεγανό”.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι υπήρξε παρέμβαση των ΗΠΑ στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης είπε: “Αντιλαμβάνομαι το μίζερο της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα όσα συνέβησαν και προηγήθηκαν, τα οποία ξεχνά. Τίποτα δεν αναπτύσσεται σε πολιτικό στεγανό και είναι προφανές ότι η αποφυλάκιση ήρθε ακριβώς γιατί ο Ερντογάν θέλει να ρίξει το βλέμμα του προς τη πλευρά της Ευρώπης. Κατά τα άλλα η αντιπολίτευση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Υποτιμά και διαστρεβλώνει τα πάντα. Ακόμα και αυτό το σημαντικό γεγονός το υποτάσσει στην ισοπεδωτική αντιπολίτευσή της”.

Ερωτηθείς για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με τους αλιείς και τους πυροβολισμούς Τούρκων ψαράδων για εκφοβισμό, ο κ. Κουβέλης τα χαρακτήρισε “γεγονότα μη εντασσόμενα κατά την εκτίμηση μου σε μία γενικότερη πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας”.

Όσο αφορά τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση περί άρνησης της κυβέρνησης για συνεργασία στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Κουβέλης σχολίασε: “Στο βαθμό που καταγράφονται συγκεκριμένες συμπεριφορές από τη πλευρά της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της μείζονας, θεωρώ ότι δεν θα δεχτεί να κάτσει σε ίδιο τραπέζι με τη κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλλει και αυτή στη διαμόρφωση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής”.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι “η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία αναμφισβήτητα επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης, κομμάτι αναπόσπαστο του οποίου είναι και αυτό της Ελλάδας”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.