Quantcast
Κούλογλου: Δεν είμαστε Δανία, υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες - enikonomia.gr
share

Κούλογλου: Δεν είμαστε Δανία, υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες

δημοσιεύτηκε:

Οι Έλληνες επιδεικνύουν ένα αξιοθαύμαστο πνεύμα αλληλεγγύης στο προσφυγικό αντίθετα με τη Δανία, όπου δημεύει τις περιουσίες και τα τιμαλφή των προσφύγων, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Σχολιάζοντας στο BBC την έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με την κατάσταση στο χώρο Σένγκεν και τα προειδοποιητικά μηνύματα περί προσωρινής «εξόδου» της Ελλάδας από αυτή, ο Κούλογλου είπε ότι η ΕΕ ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους.

«Πάλι ψάχνουν για αποδιοπομπαίο τράγο από ένα χαώδες πρόβλημα, με το οποίο η  Ελλάδα δεν έχει σχέση. Παραπονιούνται για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, τι σημαίνει αυτό; Εάν παρουσιαστεί μια αυτοσχέδια λέμβος γεμάτη με 60 ανθρώπους τι κάνεις, τους σκοτώνεις; Είναι αδιανόητο!», είπε.

 

 

Άφησε, επίσης, υπαινιγμούς κατά της Δανίας για την στάση της στο προσφυγικό και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τιμά τις αξίες της ανθρωπότητας.

Στις 26 Ιανουαρίου, η Κοπεγχάγη ψήφισε υπέρ μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στο να αποθαρρύνουν τους μετανάστες που ζητούν άσυλο καθυστερώντας την επανένωση των οικογενειών τους.

Το κοινοβούλιο της Δανίας επέτρεψε, επίσης, στις αρχές να κατάσχουν τα τιμαλφή, σύμφωνα με μια νομοθεσία που προκάλεσε έντονη αποδοκιμασία.

«Και η κοινωνία στην Ελλάδα επιδεικνύει ένα αξιοθαύμαστο πνεύμα αλληλεγγύης. Διαφυλάσσουμε τις αξίες της Ανθρωπότητας. Δεν κάνουμε ό,τι στην Δανία, όπου δημεύουν τις περιουσίες και τα τιμαλφή των προσφύγων. Επιτέλους ας το δούμε, κι επιπλέον έχουμε και την οικονομική κρίση και ένα σωρό άλλα προβλήματα, αλλά και πάλι τα καταφέρνουμε», κατέληξε.

Πηγή: EurActiv.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.