Quantcast
Κούρκουλας: Μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με την Αίγυπτο - enikonomia.gr
share

Κούρκουλας: Μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με την Αίγυπτο

δημοσιεύτηκε:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εργασίες του επιχειρηματικού συνεδρίου «Egypt-Greece Business Forum» που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Κάιρο με τη συμμετοχή σαράντα Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στην ομιλία του στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου που στηρίζονται στη σύμπτωση απόψεων για τις μεγάλες διεθνοπολιτικές προκλήσεις, καθώς και στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας. Επεσήμανε, επίσης, τις μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και τόνισε ότι η Αίγυπτος αποτελεί μια τεράστια αγορά σε μια χώρα με δυναμική ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών προήδρευσε, χθες, στην 8η Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδος – Αιγύπτου και υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας στον αγροτικό και επιστημονικό τομέα με ειδική αναφορά στις ιχθυοκαλλιέργειες. Επίσης, υπέγραψε Μνημόνιο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, με το οποίο ρυθμίζεται το πλαίσιο της αξιοποίησης εργατικού δυναμικού εκατέρωθεν και Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, το οποίο αφορά τη συμμετοχή σε διεθνή fora και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Στο περιθώριο της Μεικτής Διυπουργικής υπεγράφη μεταξύ της Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων και του αντίστοιχου αιγυπτιακού φορέα Μνημόνιο για την εμβάθυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας. Επίσης, το Enterprise Greece υπέγραψε Μνημόνιο στον τομέα των επενδύσεων με το οποίο προβλέπεται ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές δυνατότητες και στις δυο χώρες και Μνημόνιο στον τομέα των εκθέσεων, με το οποίο ρυθμίζεται η ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε εκθέσεις στις δυο χώρες.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε, στη συνέχεια, συνάντηση με την Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας, Naglaa El Ahwani, με την οποία συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, συμμετοχής ελληνικών εταιρειών σε έργα υποδομής και ιδίως στα μεγάλα έργα στο Σουέζ, καθώς και τη δυνατότητα συνεργειών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Ο κ. Κούρκουλας ευχαρίστησε, τέλος, την Αιγύπτια Υπουργό για τις προσπάθειες επίλυσης εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζουν Έλληνες επενδυτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.