Quantcast
Κουρουμπλής: Θα υπάρξει συμφωνία, δεν θα χρειαστεί προσφυγή στις κάλπες - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Θα υπάρξει συμφωνία, δεν θα χρειαστεί προσφυγή στις κάλπες

δημοσιεύτηκε:

Ορθή και συνετή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί τις προτάσεις των θεσμών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος χαρακτήρισε εξωπραγματικές τις απαιτήσεις τους.

Ωστόσο, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία και δεν θα χρειαστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο υπουργός τόνισε, πάντως, πως η όποια συμφωνία με τους εταίρους πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, κάτι άλλωστε που έχει αναγορευτεί σε ζήτημα πρώτης γραμμής από όλη την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την ερχόμενη Τετάρτη, με αφορμή την κυβερνητική πρόταση για διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από καταστήματα λιανικής πώλησης, ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε την αντίδραση αυτή υπερβολική.

Όπως είπε, η ρύθμιση δεν θα αφορά όλα τα φάρμακα και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, όποια ενταχθούν σε αυτήν θα έχουν την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παράλληλα, προανήγγειλε μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, αλλά με συμμετοχή των ασφαλισμένων με εισοδηματικά κριτήρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.