Quantcast
Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην αγορά - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην αγορά

δημοσιεύτηκε:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.

«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά» είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και κάλεσε τους πολίτες να είναι ήσυχοι, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

 

ΠΦΣ: Κανονικός εφοδιασμός

 

Κανονικά εφοδιάζονται τα φαρμακεία, δεν τίθεται θέμα επάρκειας φαρμάκων, αναφέρει και ο Πανελλήνιος  Φαρμακευτικός  Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ειδικότερα, η χθεσινή μέρα κύλησε ομαλά, ο κόσμος συμπεριφέρεται με ψυχραιμία και οι  πάροχοι υγείας  επιδεικνύουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση.

Ο ΠΦΣ καλεί τους ασφαλισμένους να συνεχίσουν την ίδια υπεύθυνη στάση, επισημαίνοντας ότι: «το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό προϊόν για να το αποθηκεύουμε, αλλά κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να το προμηθευόμαστε όταν το έχουμε ανάγκη».

Ακόμη ο Σύλλογος, καλεί τον ΕΟΦ να ελέγχει όλη την πορεία των παρτίδων των φαρμάκων από τη φαρμακοβιομηχανία στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Ο Σύλλογος επισήμανε ότι: «η επάρκεια της ελληνικής αγοράς με φάρμακα πρέπει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα έναντι άλλων επιχειρηματικών ενεργειών».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.