Quantcast
Κουρτς: Εποικοδομητική η στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της Ουκρανίας - enikonomia.gr
share

Κουρτς: Εποικοδομητική η στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της Ουκρανίας

δημοσιεύτηκε:

Την «εποικοδομητική» στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας ότι δεν τέθηκε θέμα «βέτο», επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης στη Ρίγα.

Κατά την άποψή του, το ερώτημα, εάν η Ελλάδα θα υποστηριχτεί οικονομικά από την ΕΕ, θα πρέπει να εξεταστεί χωριστά από την Εξωτερική Πολιτική και εξαρτάται από το αν η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Σε σχέση με τις κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως αυτές θα πρέπει να χαλαρωθούν εάν υπάρξει θετική εξέλιξη στη διένεξη για την Ουκρανία, σε αντίθετη περίπτωση αυτές θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, «οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό» και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν έχει νόημα να ληφθεί τώρα μια απόφαση καθώς αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα, και δεν θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης και στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στα μέσα Μαρτίου.

Κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή, με τη Συμφωνία του Μινσκ και με την απόσυρση των βαριών όπλων υπάρχουν πρώτες ελπίδες και ως στόχος πρέπει να παραμένει η επίλυση της κατάστασης και όχι να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο το χάσμα μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τα σχέδια για διπλασιασμό των μελών της αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) σε 1.000, σημειώνοντας ότι η Βιέννη θεωρούσε πάντα ως σκόπιμη την προσπάθεια του ΟΑΣΕ, ο οποίος, όπως σημείωσε, είναι απόλυτα ο σωστός θεσμός για να συμβάλει σε μια ειρηνική λύση.


Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.