Quantcast
Κρίσιμη σύσκεψη για δόσεις ΔΝΤ και έσοδα - enikonomia.gr
share

Κρίσιμη σύσκεψη για δόσεις ΔΝΤ και έσοδα

δημοσιεύτηκε:

Tου Τάσου Δασόπουλου

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά σύσκεψη του υπουργού οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη με τον αναπληρωτή οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα τον Γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ κ. Στέλιο Παπαδόπουλο και την σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ κ. Έλενα Παναρίτη.

Βασικό θέμα της συνάντησης είναι η κάλυψη της δόσης ύψους 1,41 δις ευρώ από το πρώτο δάνειο του ΔΝΤ σταδιακά μέχρι και τις 20 του μήνα. Παράλληλα θα εξεταστεί και η πορεία των εσόδων τα οποία παρουσιάζουν υστέρηση και τον Φεβρουάριο.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόσκληση πρόκληση του επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ για την καταβολή μέρους της δόσης των 7,2 δις ευρώ μέσα στο μήνα φτάνει η Ελλάδα να συμφωνήσει άμεσα σε ένα πακέτο κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που θα επιλέξουν όμως οι εταίροι και δανειστές μας.

Η όποια σχετική απόφαση θα συζητηθεί κατά την συνεδρίαση του Eurorgroup στις 9 του μήνα και αναμένεται να έχει ένα από τα βασικά του θέματα το θέμα της Ελλάδας.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει στην ολομέλεια το Κυβερνητόκο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, η αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη και ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.