Quantcast
Κρήτη: Έρχεται πόρισμα του ΣΕΠΕ για τον μάγειρα που κάηκε με καυτό λάδι σε ξενοδοχείο - Τι είπε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Κρήτη: Έρχεται πόρισμα του ΣΕΠΕ για τον μάγειρα που κάηκε με καυτό λάδι σε ξενοδοχείο – Τι είπε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Εντός ολίγου θα εκδοθεί πόρισμα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον 22χρονο εργαζόμενο μάγειρα σε ξενοδοχείο της Κρήτης που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο twitter o  υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από χθες και πόρισμα συντάσσεται και εκδίδεται εντός ολίγου! Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις»,  τόνισε  ο υπουργός.

 

 

Η καταγγελία

Υπενθυμίζεται πως ο 22χρονος  εργαζόμενος μάγειρας σε ξενοδοχείο της Κρήτης, στα Μάλια είχε καταγγείλει πως τον έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα ύστερα από εγκαύματα δευτέρου βαθμού που υπέστη, μεταφέροντας μια κατσαρόλα με καυτό λάδι.  Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν κάλεσαν ασθενοφόρο επειδή ήταν ανασφάλιστος, όπως καταγγέλλει.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο 22χρονος στην κάμερα του ΑΝΤ1. «Έχει πάρα πολύ πόνο. Πολλές φορές τυχαίνει το βράδυ που θα πέσω να κοιμηθώ να έχω αφόρητους πόνους στο πρόσωπο και στα χέρια. Δεν μιλάμε για απλά βραστό νερό… μιλάμε για καυτό λάδι. Δεν με φρόντισαν και με είχαν και περίμενα 1 ώρα με τους πόνους» είπε ο νεαρός μάγειρας.

Για το θέμα είχε μιλήσει στον στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η μητέρα του 22χρονου, περιγράφοντας τι συνέβη στο παιδί της. 

Όπως κατήγγειλε η κυρία Μαρίνα, «όταν του είπε ο β’ μάγειρας να πετάξει το λάδι, ο γιος μου τού απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί καίει πάρα πολύ. Τότε εκείνος τον έβρισε και το παιδί αναγκάστηκε να το κάνει. Όταν ακούμπησε την κατσαρόλα πάνω σε κρύα επιφάνεια γιατί είχε κάψει ήδη το χέρι του και πονούσε, έγινε μια «έκρηξη» λαδιού – προφανώς από τη διαφορά θερμοκρασίας – και τον… έλουσε στο πρόσωπο και τα χέριαΤο παιδί ούρλιαζε από τον πόνο και ζητούσε να πάει στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την μητέρα, «υπήρξε παντελής αδιαφορία από τους υπεύθυνους. Μετά το ατύχημα μετέφεραν το παιδί σε ένα δωμάτιο κλιματιζόμενο, όπου υπήρχαν ωμά κρέατα. Ένας εγκαυματίας με ανοιχτές πληγές σε χώρο με ωμά κρέατα θα μπορούσε να «αρπάξει» οποιοδήποτε μικρόβιο και να μολυνθεί. Επίσης όταν ο γιος μου ζήτησε να πάει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, του αρνήθηκαν και είπαν ότι θα τον εξετάσει δικός τους γιατρός, προφανώς επειδή ήταν ανασφάλιστος. Κάλεσαν όντως γιατρό, ο οποίος πήγε έπειτα από μία ώρα. Τον εξέτασε και του έδωσαν να βάλει μια αλοιφή, την οποία έπρεπε να την αγοράσουν από φαρμακείο. Η απάντηση δε, των υπευθύνων ήταν: «εντάξει παιδί μου. Πάρε ρεπό για δύο ημέρες και έλα ξανά να δουλέψεις».

«Θα κινηθώ νομικά»

Όπως είπε η μητέρα του 22χρονου «θα κινηθώ νομικά». Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν την ενημέρωσε κανένας για το ατύχημα του παιδιού της, αλλά το έμαθε από το ίδιο, όταν κατάφερε κάποια στιγμή να της μιλήσει.

«Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να ενημερώσει την οικογένειά του. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου και… ως δια μαγείας δεν θυμόταν ούτε το παιδί, ούτε αν υπήρχε κάποιο ατύχημα. Πήγαμε από το ξενοδοχείο, όπως μας είπε για να το συζητήσουμε από κοντά το θέμα και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Εξαφανισμένος ήταν και ο ιδιοκτήτης» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μαρίνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.