Quantcast
Κρυφή συνάντηση Βαρουφάκη - Τόμσεν - enikonomia.gr
share

Κρυφή συνάντηση Βαρουφάκη – Τόμσεν

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον Πωλ Τόμσεν , το διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Αυτό αποκαλύπτει ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, με μήνυμά του στο Twitter, επικαλούμενος «δύο αξιόπιστες πηγές».

Ο κ. Spiegel δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης όμως, στη συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την πρόταση για αναπτυξιακά ομόλογα.

Δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα του χρέους και ότι είχε θετική υποδοχή κατά τις συναντήσεις που είχε με οικονομολόγους και επενδυτές στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Παράλληλα το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνάντηση και ανακοίνωσε πως:«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.