Quantcast
Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το "κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο" - enikonomia.gr
share

Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το “κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο”

δημοσιεύτηκε:

«Το Μνημόνιο είναι πλήγμα στην Δημοκρατία» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το καταργήσει».

“Το μνημόνιο – υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου  μιλώντας στον Σκάι – δεν είναι ζήτημα κριτικής, ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου “με ένα άρθρο και ένα νόμο” είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Σκάι, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης  στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημοσιεύματα εμφάνιζαν τις τελευταίες μέρες ως μένεα πνέουσα κατά των κυβερνητικών χειρισμών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. “Είναι άστοχο να κρίνει κανείς βάσει διαρροών”, είπε η πρόεδρος της Βουλή στον Σκάι, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να μην εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.

Ακολούθως σχολίασε ότι η κοινωνία και οι πολίτες “δεν μασάνε” από την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση, που -όπως είπε-  έχει ξεπεράσει κάθε λογική και όριο.

Πρέπει να ασκηθεί δριμεία κριτική στους εταίρους και σε επίπεδο πολιτικής και δημοκρατίας κάτι που ήδη έχει πράξει ο πρωθυπουργός, σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις.

 Όσον αφορά τις συζητήσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορετικές απόψεις  για τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ρήξεις και ρήγματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.