Quantcast
Κύπρος: Αγωγές σε νυν και πρώην στελέχη τραπεζών - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Αγωγές σε νυν και πρώην στελέχη τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Σε δικαστικές αγωγές εναντίον ανώτατων νυν και πρώην στελεχών τραπεζών της Κύπρου προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Δεδομένου πως από τα πρόστιμα 8,2 εκατομμυρίων ευρώ που τους επιβλήθηκαν εντός του 2014 μόνο 300.000 ευρώ έχουν εισπραχθεί -με ελάχιστους από τους εναγόμενους να έχουν πληρώσει ολόκληρο το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί-κινήθηκε η διαδικασία της αγωγής για την αποπληρωμή των προστίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ορισμένα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου έχουν προσφύγει στις δικαστικές αρχές αμφισβητώντας τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί. Ωστόσο, οι εναγόμενοι υποχρεούνται να καταβάλλουν τα πρόστιμα ακόμη και αν έχουν ασκήσει έφεση.

Μεταξύ των διοικητικών στελεχών εναντίον των οποίων ασκήθηκαν οι αγωγές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος με πρόστιμο 705 χιλιάδων ευρώ για το 2014, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας με πρόστιμα 805 χιλιάδων ευρώ για το 2014 και το 2013, καθώς επίσης και οι Θεόδωρος Αριστοδήμου και Ανδρέας Ηλιάδης από την Τράπεζα Κύπρου οι οποίοι οφείλουν συνολικά ποσό ύψους 1,26 εκατομμυρίου ευρώ για πρόστιμα του 2014 και του 2013.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.