Quantcast
Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι στο ασφαλιστικό, στην αύξηση εισφορών και στη μείωση των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι στο ασφαλιστικό, στην αύξηση εισφορών και στη μείωση των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει σε εξέλιξη μία προσπάθεια άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

«Εάν ο Τσίπρας ψάχνει για δεκανίκια να κοιτάξει αλλού», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί με την κυβέρνηση στην αντίληψη για το κράτος.

Δίνοντας το στίγμα της προεδρίας του σε περίπτωση που εκλεγεί επικεφαλής της ΝΔ, είπε ότι «Με τον πρωθυπουργό δεν μπορούμε να συνεργαζόμαστε».

Διαφωνεί, όπως είπε, με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ενώ εκτίμησε ότι η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει σε νέα εισφοροδιαφυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κάθε σκέψη για μείωση στις συντάξεις, εκτιμώντας ότι οι πιστωτές θα ήταν ανοικτοί σε πιο χαλαρή διαπραγμάτευση εάν υπήρχε κυβέρνηση να δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε, ότι κατά τη γνώμη του πολλοί πολίτες δεν έχουν σήμερα πολιτική έκφραση και θέλουν να την βρουν μέσα από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι ίδιοι φέρονται να είναι έτοιμοι «να ακούσουν μια άλλη γλώσσα, να ακούσουν την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι αυτή».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να ξαναχτίσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «από κάτω προς τα πάνω», μετακομίζοντας τα γραφεία της από την πολυτέλεια της Λ. Συγγρού σε νέο, ταπεινό κτίριο – όχι στη Ρηγίλλης – σε υποβαθμισμένη περιοχή, κοντά στην κοινωνία και πάλι.

«Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα στη Νέα Δημοκρατία – Εάν κερδίσω θα γίνουμε ακόμη πιο δημοκρατικό», είπε, υποσχόμενος «πολύ γρήγορα αλλαγές στη διοικητική ομάδα και στην οργάνωση του κόμματος» και με απολύσεις στο κόμμα.

Αναφορικά με την κακή κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ένα μεγαλύτερο μέρος των κρατικών επιχορηγήσεων που λαμβάνει η Νέα Δημοκρατία θα καταλήγει στα χρέη και στις οφειλές της ΝΔ, ενώ προανήγγειλε μια διάφανη οικονομική εξόρμηση, αν εκλεγεί.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει κάθε καλή πρόθεση να συνεργαστεί με τον κ. Μεϊμαράκη, αν κερδίσει εκείνος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.