Quantcast
Κυρίτσης στον Realfm 97,8: Δεν υπήρξε ποτέ στα 190 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου κυβέρνηση η οποία να ήταν πιο σεμνή - enikonomia.gr
share

Κυρίτσης στον Realfm 97,8: Δεν υπήρξε ποτέ στα 190 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου κυβέρνηση η οποία να ήταν πιο σεμνή

δημοσιεύτηκε:

“Ταμείο θα κάνουμε μετά τις εκλογές, οπότε μπορούμε να πούμε μόνο κάποια συμπεράσματα πιο οργανωμένα, πιο σκόρπια”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Αυτό το οποίο κατά τη δική μου γνώμη μέτρησε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν η κυβερνητική φθορά την οποία θα μπορούσε κανείς να την περιμένει, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, και το γεγονός ότι δεν είχαμε και τον επαρκή πολιτικό χρόνο για να εμπεδωθεί η πολιτική μας η μεταμνημονιακή. Δηλαδή, εάν γίνονταν οι εκλογές έπειτα από έξι μήνες, εάν είχε έρθει διαφορετικά ο εκλογικός κύκλος πιστεύω το αποτέλεσμα θα ήταν απολύτως διαφορετικό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι υπήρξαν δομικά λάθη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρίτσης απάντησε: “Εμείς θεωρούμε ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας; Είναι ότι μετά από μία δεκαετία μνημονίων που η χώρα και η οικονομία δεν είχε ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, δηλαδή σκοτωμένη εσωτερική αγορά, οι χώρες οι ευρωπαϊκές ή της Δύσης οι προηγμένες βασίζονται κυρίως στην ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής αγοράς, αυτό στην Ελλάδα ήταν σκοτωμένο. Άρα, εμείς έχουμε μία πολιτική τόνωσης της ζήτησης, τόνωσης της εσωτερικής αγοράς και αυτό γίνεται με το να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι μέσα στην κρίση βρέθηκαν πανί με πανί και αυτή η βελτίωση νομίζω ότι καταγράφεται κάθε μέρα στην οικονομία για αυτό τρίμηνο με τρίμηνο πάει και καλύτερα. Αλλά, δεν έχει φτάσει αυτή η γενική εικόνα βελτίωσης της οικονομίας να έχει αντανάκλαση στις τσέπες, στο νοικοκυριό και στον προγραμματισμό όλης της κοινωνίας. Αυτό όσο ναναι δεν επιδρά καλά στα εκλογικά αποτελέσματα” και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι στο ύφος της εξουσίας δεν υπήρξε ποτέ στα 190 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου κυβέρνηση η οποία να ήταν πιο σεμνή, πιο ταπεινή, πιο μετρημένη, που να είχε σηκώσει περισσότερο τα μανίκια και να είχε κάνει περισσότερη δουλειά”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.