Quantcast
Κύρτσος: Η Ελλάδα είναι τώρα υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει και το «αυστηρό» ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Κύρτσος: Η Ελλάδα είναι τώρα υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει και το «αυστηρό» ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Ανακουφισμένοι και ικανοποιημένοι είναι πλέον με την ελληνική κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, εκτιμά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη τώρα να αντιμετωπίσει και να βρει λύση και απέναντι στο «αυστηρό» ΔΝΤ.

Ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», απέδωσε το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί στην Ευρωζώνη στο γεγονός -όπως είπε- ότι σταμάτησε η πολιτική αμφισβήτησης στους δανειστές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες κατάφερε «να μαζέψει την κατάσταση».

«Στην Ευρωζώνη είναι ανακουφισμένοι γιατί σταμάτησε η πολιτική αμφισβήτησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και αποτράπηκε η αποσταθεροποίηση της οικονομίας με τη “μέθοδο Βαρουφάκη”. Είναι ικανοποιημένοι χωρίς να σημαίνει ότι είναι ενθουσιασμένοι» υπογράμμισε ο κ. Κύρτσος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των χωρών – μελών της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του 2015, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην ελληνική οικονομία άρχισε να ομαλοποιείται. «Θεωρούν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να “μαζέψει” την κατάσταση. Αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, πιάσαμε τον στόχο, έστω τον αναθεωρημένο προς τα κάτω, προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σε ερώτηση για ποιον λόγο το ΔΝΤ συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι η «συνταγή» που εφαρμόστηκε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απέτυχε, ο κ. Κύρτσος απάντησε ότι το ΔΝΤ είναι οικονομικός οργανισμός, ότι λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με την ΕΕ και τόνισε ότι, παρά τις αντιθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να «τα βρει» και με το ΔΝΤ για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τα βρούμε με το ΔΝΤ. Να μην πάμε σε καβγά και χάσουμε ένα εξάμηνο» σημείωσε.
Ερωτηθείς αν ο αρχηγός της ΝΔ είναι νεοφιλελεύθερος, ο κ. Κύρτσος (σσ: είχε ταχθεί προεκλογικά υπέρ του κ. Μητσοτάκη) σχολίασε ότι στην Ελλάδα ορισμένοι σκόπιμα «βαφτίζουν» κάποιους νεοφιλελεύθερος και τους ταυτίζουν με τις πολιτικές που εφάρμοσε η κ. Μ. Θάτσερ, εκτιμώντας ότι θα τους εξοντώσουν πολιτικά.

«Εμείς δεν έχουμε στόχο, για παράδειγμα, να διαλύσουμε το κοινωνικό κράτος. Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε την οικονομία να λειτουργήσει και να χρηματοδοτήσουμε το κράτος πρόνοιας» επισήμανε.

Εξάλλου, σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα χθεσινά επεισόδια στην Κομοτηνή ο κ. Κύρτσος είπε ότι πλέον δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξέφρασε την αντίθεσή του με τη δημιουργία επεισοδίων. «Θα συνιστούσα στους αγρότες να μην κάνουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και θεωρώ ότι και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επειδή τον έχω γνωρίσει και τον παρακολουθώ, είναι ένας λογικός άνθρωπος και ούτε αυτός είναι νεοφιλελεύθερος, ούτε θέλει να τους καταστρέψει» κατέληξε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.