Quantcast
Κύρτσος: Η κυβέρνηση πρέπει να χαράξει διορθωτική πορεία - enikonomia.gr
share

Κύρτσος: Η κυβέρνηση πρέπει να χαράξει διορθωτική πορεία

δημοσιεύτηκε:

“Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις της και να χαράξει διορθωτική πορεία. Απ’ ό,τι βλέπω, βέβαια, προσπαθεί να μείνει στα ίδια” τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

“Εγώ θεωρούσα ότι έπρεπε να είχε αποσυρθεί ο νόμος Παππά και να βρεθεί μία συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ώστε να συσταθεί το ΕΣΡ και μετά να πάμε στον διαγωνισμό για τις άδειες χωρίς να υπάρχει ο αριθμός 4. Αυτή ήταν η άποψή μου και νομίζω είναι μία λογική και συναινετική προσέγγιση γιατί η χώρα έχει τόσα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που να κατασκευάζουμε διάφορους εμφύλιους για τα media ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, απλώς περιορίζουν ένα ήδη εξαιρετικά περιορισμένο δυναμικό αντίδρασης στην κρίση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κύρτσος.

Αναρωτήθηκε, ωστόσο, όταν διαβάζει, ότι “ο κ. Παππάς θα εμφανίσει μέτρα- γέφυρα και επιμένει στην ίδια πολιτική και όταν βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και καταγγέλλουν το ΣτΕ ότι είναι πραξικοπηματίες, ότι παίζουν παιχνίδια κ.λπ., τι συνεννόηση μπορεί να υπάρξει;” και πρόσθεσε: “Η μπάλα είναι στην πλευρά του κ. Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει μία προσπάθεια να εκπολιτίσει τη διαμάχη για τα media. Αν δεν το κάνει θα το πληρώσουμε όλοι γιατί θα πέσει κι άλλο το επίπεδο του πολιτικού και δημοκρατικού συστήματος αλλά θα βγει ζημιωμένη και η ίδια η κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι αντέχει όλη αυτή τη διαδικασία”.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης εκτός συνόρων, ο κ. Κύρτσος σχολίασε: “Εκτός συνόρων βλέπω την κυβέρνηση να ανοίγει μέτωπα χωρίς λόγο. Από τη μία έχουν υπογράψει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018 και τώρα κατασκευάζουν ενόχους για μία δήθεν καθυστέρηση, από τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει σε μία διαδικασία, η οποία είναι χρονοβόρα. Μήπως η κυβέρνηση βλέπει να έρχεται η οικονομική και κοινωνική επιδείνωση;”.

“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανοίγει μέτωπα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιατί ανοίγει μέτωπα σ’ έναν νόμο, ο οποίος δεν μπορεί να περάσει με τίποτα” υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.