Quantcast
Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση - enikonomia.gr
share

Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση

δημοσιεύτηκε:

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και τους εκπροσώπους των δανειστών να φθάνουν στην Αθήνα, ξεκινώντας ουσιαστικά τον άτυπο έλεγχο της προόδου των μεταρρυθμίσεων βάσει των συμφωνηθέντων, σε πρώτη φάση απαιτούνται επειγόντως λύσεις για τράπεζες και Ασφαλιστικό.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των κυβερνητικών συμβουλίων.

Διαφοροποιούμενος από την πρόταση της Επιτροπής Σοφών, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος πρόκειται να προτείνει εθνική σύνταξη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ενιαίους κανόνες για όλους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους. 

Την κοινή συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσει έντονα και το πακέτο των δεύτερων προαπαιτουμένων καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Νοεμβρίου να εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Την ίδια ώρα, σε αναζήτηση ισοδυνάμων βρίσκονται στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και συναρμόδιοι υπουργοί για την αποφυγή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποια έχουν βρεθεί, όχι όμως στο σύνολό τους.

 

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου η οποία και λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.