Quantcast
La Tribune: Το ελληνικό ζήτημα «χωρίζει» Μέρκελ και Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

La Tribune: Το ελληνικό ζήτημα «χωρίζει» Μέρκελ και Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Στη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ‘Αγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα La Tribune.
«To πραγματικό κλειδί για τη συμφωνία έγκειται μάλλον στο Βερολίνο στο πλαίσιο της γερμανικής κυβέρνησης και του συνασπισμού της Μέρκελ» τονίζει και αναλύει τις διαφφορές ανάμεσα στους δύο κορυφαίους γερμανούς πολιτικούς.

Στις 26  Μαΐου, η συντηρητική εφημερίδα Die Welt αποκάλυψε ότι η καγκελάριος και o  υπουργός Οικονομικών της ήταν σε αποκλίνουσες θέσεις σχετικά με τη στάση που πρέπει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα.

Χθες η σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας του SPD στην Μπούντεσταγκ, Carsten Schneider, επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι «η συντηρητική κοινοβουλευτική ομάδα χωρίζεται.»

Αυτή η διαίρεση είναι γνωστή:

Ο Wolfgang Schäuble  εδώ και καιρό επιμένει η Ελλάδα να συμμορφώνεται με τους όρους των πιστωτών της. Αντιμετωπίζοντας τον,  η Άνγκελα Μέρκελ αρνείται να αναλάβει τον κίνδυνο της αποδυνάμωσης του ευρώ, τόσο για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, όσο υψηλότερο είναι το σημερινό αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, τόσο  υποχρεώνει τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει μια επιλογή μεταξύ αυτών των δύο θέσεων: είτε να δεχθεί να προβεί σε παραχωρήσεις προς την Αθήνα για να την  κρατήσει στην ευρωζώνη ή να απαιτήσει από την Αθήνα συνθηκολόγηση με τον κίνδυνο Grexit.

Σύμφωνα με την  Carsten Schneider, η επιλογή έχει ήδη γίνει.

” Ο Wolfgang Schäuble μπορεί κάλλιστα να δώσει συνεντεύξεις, ο ίδιος δεν συμμετέχει πραγματικά στις διαπραγματεύσεις », είπε σε μια άλλη συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό ZDF. ”  Η Angela Merkel έχει αποσύρει την εντολή διαπραγμάτευσης », είπε στο Deutschlandfunk.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει  επιλέξει τον  συμβιβασμό με την Αθήνα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.