Quantcast
ΛΑ.Ε: Η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο - enikonomia.gr
share

ΛΑ.Ε: Η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο

δημοσιεύτηκε:

Η αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», επιβεβαιώνει ότι, βάσει της πρόσφατης επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, τα hotspot μετατρέπονται σε κλειστά κέντρα κράτησης, δηλαδή σε σκληρές φυλακές, προσφύγων και μεταναστών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα .

«Πριν ακόμη σταματήσουν να ηχούν οι «θριαμβολογίες» του μοιραίου Αλέξη Τσίπρα για αυτή την επονείδιστη συμφωνία, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατακεραυνώνει αυτήν τη συμφωνία, γιατί παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπισμού.

Ο Αλ. Τσίπρας και μαζί του όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί του νέου και παλαιού μνημονιακού μπλοκ, φέρουν εγκληματικές ευθύνες για τις δραματικές επιπτώσεις από την απόφαση που λήφθηκε για κλειστά σύνορα και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων» αναφέρει η ΛΑΕ και υπογραμμίζει ότι η «συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης, επιβεβαιώνεται επιπλέον ότι είναι διάτρητη και ανεφάρμοστη».

«Το χειρότερο είναι ότι βοηθά την ξενοφοβική Ευρώπη να «ξεφορτωθεί» το προσφυγικό ζήτημα, μετατρέποντας το σε ελληνοτοτουρκική υπόθεση και βάζοντας την Ελλάδα σε επικίνδυνη τροχιά» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.