Quantcast
Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Για την επίσκεψή του στη Μόσχα και τα όσα συζήτησε με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι αυτή η νέα ελπιδοφόρα ιστορική δυνατότητα θα γίνει πράξη με συγκεκριμένες συμφωνίες όχι μόνο για το ρωσικό αγωγό αλλά και συνολικότερα (…) Έχω την αίσθηση ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτήν την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός επισήμανε: «ένα νέο κεφάλαιο προωθημένης συνεργασίας στις ελληνορωσικές σχέσεις, που θα περιλαμβάνει και τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και πολύ θετικά την πολιτική εικόνα και μορφή της περιοχής μας και της Ευρώπης (…)  μια προωθημένη ελληνορωσική συμφωνία είναι βέβαιον ότι θα υποβοηθήσει τα μέγιστα τη θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ώρα που η τελευταία αντιμετωπίζει τη νέα ελληνική κυβέρνηση  με απίστευτη προκατάληψη και τη χώρα μας ως παραπεταμένη μισοαποικία».

Ο κ. Λαφαζάνης προανήγγειλε μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου εντός του Απριλίου, ενώ αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε: «οι τεμαχισμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας αποτελούν οριστικά παρελθόν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.