Quantcast
Λαφαζάνης: Συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ

δημοσιεύτηκε:

Πρόκειται να επιτευχθεί νέα παρέμβαση στην Κοινοπραξία  κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο έργο, ανέφερε σήμερα, μέσω  της επιστολής του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προς τον πρόεδρο της εταιρείας TAP AG,  Τζον Αττρίλλ.

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε «τη σχετική πρόβλεψη της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας»,  και συνέχισε αναφέροντας: «τα κριτήρια επιλογής που ενθαρρύνουν τη χρήση Ελληνικών εταιριών και εργατικού δυναμικού, σε όλο το εύρος της αλυσίδας εφοδιασμού του έργου, με το να διασφαλίζει ότι δεν υφίσταται καμία διάκριση κατά των Ελληνικών εταιριών.

Δεδομένου ότι ,το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα υλοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προτιμήσετε και θα επιλέξετε, κατά κύριο λόγο, Ελληνικές εταιρίες, τόσο για την κατασκευή του αγωγού και των συναφών έργων, όσο και για την προμήθεια των υλικών που απαιτούνται. Εκτιμούμε ότι, μία τέτοια επιλογή σας θα συμβάλλει στην αποδοχή του έργου από τις τοπικές κοινωνίες και θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και την θετική στάση της κοινωνίας απέναντί του», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας : «δε ζητάμε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν πρόσφοροι τρόποι, μέσα και μέθοδοι, έτσι ώστε Ελληνικές αξιόπιστες εταιρίες, που έχουν κατάλληλη τεχνογνωσία, ικανότητες και εξοπλισμό, να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην κατασκευή του έργου».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.