Quantcast
Λαγκάρντ: «Δεν είμαστε υπηρέτες μιας πολιτικής ιδεολογίας» - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: «Δεν είμαστε υπηρέτες μιας πολιτικής ιδεολογίας»

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα

 

Yπό την σκιά του εγγράφου της Κομισιόν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε εκδήλωση στην Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι το Ταμείο έχει σημειώσει «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο του 32ου Ετήσιου Συνεδρίου της Επιτροπής του Μπρέντον Γουντς στην Παγκόσμια Τράπεζα, η κ. Λάγκαρντ δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτές με τις ελληνικές αρχές», ωστόσο το ΔΝΤ πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη. Οι δύο πλευρές πλησιάζουν («closing in») σε συμφωνία».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Αθήνα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες οφείλει να εκπληρώσει, ασχέτως του ποιος έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για να καταλήξει αφήνοντας αιχμές προς την Αθήνα: «Δεν είμαστε υπηρέτες μίας πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε υπηρέτες της οικονομικής σταθερότητας».

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.