Quantcast
Λαγκάρντ: H Ελλάδα πρέπει να διευρύνει την φορολογική βάση - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: H Ελλάδα πρέπει να διευρύνει την φορολογική βάση

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον – Του Θανάση Κ. Τσίτσα 

Επιμένει στις «απολύτως αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ενα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση δύο εκθέσεων για την ελληνική οικονομία, η κ. Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ πως η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει την φορολογική βάση και να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

«Πολλοί λίγοι άνθρωπου σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας. Αναγνωρίσαμε τις θυσίες των Ελλήνων. Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Άλλες μεταρρυθμίσεις όμως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες» τόνισε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τις ελληνικές αρχές για τα πορίσματα των εκθέσεων είπε πως στο ΔΝΤ έγινε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. “Όταν εκδίδουμε μια έκθεση όπως αυτήν της Ελλάδας, συμβάλλουμε στη διαφάνεια. Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με τα συμπεράσματα μας, αλλά είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι, με ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ .

«Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι. Δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί», επισήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010.

Δείτε τι είπε η Κ. Λαγκάρντ στο Atlantic Council

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.