Quantcast
Λαπαβίτσας: Η χώρα τον Μάιο δεν θα ανταπεξέλθει στις πληρωμές της - enikonomia.gr
share

Λαπαβίτσας: Η χώρα τον Μάιο δεν θα ανταπεξέλθει στις πληρωμές της

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα ανταπεξέλθει στις πληρωμές της το Μάιο η Ελλάδα υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας υπογραμμίζοντας ότι «Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει» μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει. Να με πείσει κάποιος ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα» συνέχισε ο κος Λαπαβίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν 1.000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές- γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό, δεν γίνεται».

 «Οι δανειστές μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό» συνέχιζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  σημειώνοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει μια εξαιρετική πίεση και η κυβέρνηση δεν πρέπει να λυγίσει» ενώ προσέθεσε πως το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα ήταν η υποχώρηση.

«Να με πείσει κάποιος ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα», σημείωσε ακόμη.

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το θέμα της ρήξης το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας».

Πρότεινε τέλος εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και είπε πως μία από αυτές θα μπορούσε να είναι η Ρωσία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.