Quantcast
Le Monde: Πολλά εμπόδια και διαφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές - enikonomia.gr
share

Le Monde: Πολλά εμπόδια και διαφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Πολλά εμπόδια και αντιθέσεις προβλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, μετά το τέλος της πρώτης εβδομάδας των τεχνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εκπροσώπους των δανειστών.

Αφορμή στάθηκε η διαφωνία που ενέσκηψε σχετικά με την αύξηση από 6% σε 8% της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ, που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά δεν δεχόταν η τρόικα.

«Ο στόχος μας μέσα στο πλαίσιο που μας έχει δοθεί είναι να ανακουφίσουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους και μετά θα μεριμνήσουμε και για τους πιο πλούσιους» ανέφερε πηγή προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, οι δανειστές πιέζουν  τους Έλληνες να υιοθετήσουν νέες μεταρρυθμίσεις τις επόμενες μέρες, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που ήδη πήρε δύσκολα μέτρα στις 15 και στις 22 Ιουλίου, εύχεται να μην πάει πιο μακριά από αυτό το στάδιο.

«Έχουμε ήδη αναλάβει αυτά που αποδεχτήκαμε με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, έχουμε ολοκληρώσει το δικό μας κομμάτι και τώρα μας θέλουν κι άλλα προαπαιτούμενα;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Η Le Monde κάνει μία εκτενή αναφορά στις νέες απαιτήσεις των δανειστών, όπως το άμεσο κόψιμο των πρόωρων συντάξεων, αλλά και την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων.

Όπως και στο θέμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, απαραίτητη προϋπόθεση για την οποία είναι η ελάφρυνση του χρέους.

Αλλά αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις συνομιλίες με τη Γερμανία, που δεν θέλει να ακούει για ελάφρυνση χρέους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.