Quantcast
Leading indicators ΟΟΣΑ: Περαιτέρω επιβράδυνση παγκοσμίως - enikonomia.gr
share

Leading indicators ΟΟΣΑ: Περαιτέρω επιβράδυνση παγκοσμίως

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί σε αρκετές από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνοντας την Κίνα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους κορυφαίους δείκτες που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΟΣΑ.

 

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι οι δείκτες για την μελλοντική οικονομική δραστηριότητα –οι οποίοι βασίζονται στις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για τον Ιούλιο- κάνουν επίσης λόγο για επιβράδυνση στον Καναδά, τη Ρωσία και την Βραζιλία.

 

Εάν επαληθευτεί, η συνεχιζόμενη επιβράδυνση που εκτιμάται από τους κορυφαίους δείκτες, θα προκαλέσει άλλο ένα απογοητευτικό έτος για την παγκόσμια οικονομία, η οποία δυσκολεύεται να ανακάμψει από τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης του 2008.

Κατεβάστε τους δείκτες του ΟΟΣΑ από εδώ

Η πιο πιεστική ανησυχία για τους φορείς χάραξης πολιτικής της G20 είναι το outlook για την κινεζική οικονομία, εν τω μέσω ενδείξεων ότι μια αναμενόμενη επιβράδυνση μπορεί να αποδειχθεί πιο μεγάλη από ό,τι αναμενόταν.

Ο leading indicator του ΟΟΣΑ για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, υποχώρησε ξανά τον Ιούλιο, στις 97,6 από τις 97,9 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω των 100 μονάδων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, ενώ ένα επίπεδο άνω των 100 μονάδων σηματοδοτεί ανάπτυξη. Αυτές οι ανησυχίες έχουν ήδη οδηγήσει σε αναταραχή στις αγορές παγκοσμίως.

Αλλά και άλλες μεγάλες, αναπτυσσόμενες οικονομίες έχουν συρρικνωθεί στο β΄ τρίμηνο, όπως η Νότια Αφρική, η Ρωσία και η Βραζιλία. Οι leading indicators του ΟΟΣΑ συνεχίζουν να υποδηλώνουν ότι η Ινδία θα είναι η βασική εξαίρεση, με την ανάπτυξη να αναμένεται να αυξηθεί.

ΟΙ δείκτες του ΟΟΣΑ υποδηλώνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αποφύγει μια επιβράδυνση, και σηματοδοτεί μια ανάκαμψη στην Γαλλία, η οποία έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.